Voel jij je ook geroepen om je als vrijwilliger te engageren bij Het Vlaamse Kruis?

Je moet dan natuurlijk over het juiste EHBO-brevet beschikken:

  • Een (nog geldig) EHBO brevet van Het Vlaamse Kruis, of andere hulpverenigingen (Rode Kruis, Reddingsdiensten, ...) kan volstaan. We moeten wel even controleren of je inderdaad het gepaste opleidingsniveau haalde.
  • Je bent student verpleeg- of geneeskunde, in het 2e jaar of verder? Dan kan je ook gelijkgeschakeld worden als "EHBO'er" tijdens je opleiding, totdat je afstudeert.
  • Je bent reeds verpleegkundige of arts.
  • Je volgt eerst een EHBO opleiding bij Het Vlaamse Kruis.

Eens in orde, kan je ons vergezellen op onze verschillende preventieve EHBO hulpdiensten - mits lid te worden van onze vereniging. Je bent dan natuurlijk ook adequaat verzekerd, en kan deelnemen aan onze bijscholingen en andere activiteiten.

Welke hulpdiensten dat dan wel zijn? We staan in voor de hulpverlening op alle thuiswedstrijden van KAA Gent (Nationale en Europese competities), Keizer Karel Cup, Gent Jazz, Festival Van Vlaanderen,  ... - en helpen onze collega-afdelingen ook bij Tomorrowland, Pukkelpop, en vele andere diensten.

Een ideale weg dus om je enerzijds in te zetten voor het welzijn van je medemens, deel uit te maken van een gezellige groep mensen, én om ook eens achter de schermen een aantal opvallende evenementen mee te maken!

Maar wacht : een vereniging zoals de onze heeft ook andere hulp nodig: materiaalverantwoordelijken, wagenparkbeheer, klusjes, administratie, IT, financiële opvolging, ... Dus, ook al aarzel je om geconfronteerd te worden met hulpvragende personen, dan nog kan je bij ons aan de slag!

Lid worden kost EUR 30,00 per jaar. Vanaf 1 oktober telt je betaling tot het einde van het volgende jaar. Na je eerste jaar betaalt de afdeling jouw lidmaatschap, op voorwaarde dat je voldoende actief was (zo'n 5x meegeholpen het voorbije jaar). Lid worden kan via deze website, maar stuur ook een bericht naar pr.gent@hvk.be .

Een aanrader!

 

Interesse? Contacteer ons via pr.gent@hvk.be!