Waarom?

Je wil ergens je handen uit de mouwen steken als vrijwilliger. Je hebt een EHBO brevet, evenwaardige opleiding, of bent medisch geschoold of nog in opleiding. Of je wil eerder een aantal logistieke, niet-medische taken opnemen? En je doet dit liefst bij een lokale vereniging met nationale overkoepeling, waarbij een goede mix tussen jong en ervaren in en rond Gent, maar ook daarbuiten, keer op keer het beste van zichzelf geeft? Waar je wel als vrijwilliger, maar toch in een professionele setting, aan de slag gaat? Je wil een waardevolle bijdrage aan de maatschappij leveren, mensen met kleine en grote problemen helpen, ervaring opdoen in de hulpverlening, én kleine en grote evenementen achter én voor de schermen mee beleven.? Lees dan vooral verder!

Afdeling Gent op TML 2018. Onder hen heel wat nieuwe vrijwilligers na de Onthaaldag 2017!

Voorwaarde

Minstens één van onderstaande is op jou van toepassing:

  • Je beschikt reeds over een geldig EHBO brevet of evenwaardig door opleiding. 
  • Je bent student verpleeg- of geneeskunde, en slaagde reeds voor een opleidingsonderdeel waar het luik EHBO aan bod kwam (=minstens 1e jaar Bachelor geslaagd)
  • Je bent ambulancier, verpleegkundige of arts
  • Je hebt nog geen EHBO brevet, maar je bent bereid op korte termijn een EHBO opleiding te volgen
  • Je steekt liever de handen uit de mouwen als logistiek medewerker

Dan ontvangen we je graag op onze onthaaldag voor nieuwe vrijwilligers!

Wanneer?

De eerstvolgende onthaaldag gaat door op zaterdag 25 februari 2023

Programma (voorlopig - onderhevig aan wijzigingen)

09.00   Onthaal
09.15   EHBO Check Up
09.45   HVK - EHBO - Prehospitaalzorg - Diensten - Administratie ...
11.30   EHBO op preventieve hulpdiensten - een kwis!
12.30   Lunchpauze (broodjes te bestellen)
13.15   Workshops: Reanimatie, Wondzorg, Ziekenwagen, Communicatie
17.00   Eindbeschouwing. Mee op dienst? Stageperiode.
17.30   Einde

Locatie

Deze onthaaldag gaat door in en rond de EHBO lokalen van de Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent.  We gaan tijdens de workshops ook even aan de slag in de tribunes van KAA Gent.

Kostprijs

Deelname aan de onthaaldag is gratis, inschrijven is wel verplicht.
Je krijgt een onthaalfolder, oefenmateriaal, koffie en frisdrank, en na afloop nog een drankje.  Een broodje voor 's middags kan je 's ochtends bij aanvang bestellen tegen betaling.
Word je na de onthaaldag, effectief lid van Het Vlaamse Kruis, dan betalen wij je jaarlijkse lidgeld. Een minimaal engagement wordt dan wel verwacht. Je krijgt ook het nodige uniform, de noodzakelijke bijscholingen, ... .

Inschrijven

Registreer je via dit Google Formulier.

Op de onthaaldag...

... draag je weersbestendige kledij en stevig schoeisel.

En daarna?

De onthaaldag heeft je geprikkeld. Maar wil je nu wel écht mee op hulpdiensten? Je kan dan mee op een "snuffelstage": een eenmalige deelname aan een preventieve hulpdienst. Na deze hulpdienst kan je beslissen om vrijwilliger te worden van HVK.  

Elke nieuwe vrijwilliger maakt een stageperiode door. Je neemt deel aan 3 hulpdiensten als "stagiair" - en dat geldt overigens voor alle opleidingsniveaus! Deze hulpdiensten zijn typische EHBO (preventieve) hulpdiensten.  Een sportevent, een wedstrijd van KAA Gent, een fuif, ... . Na deze 3 hulpdiensten ben je, mits positieve evaluatie, vaste vrijwilliger van Het Vlaamse Kruis. Opgelet - de snuffelstage is nog vrijblijvend, maar voor je stageperiode moet je reeds lid zijn van Het Vlaamse Kruis.

Vragen?

Eén mailadres: pr.gent@hvk.be